lördag 27 februari 2010

Bye Bye New Orleans!

Nu drar vi vidare... Idag blir det lite besök i träsken och förhoppningsvis så får man se några Alligatorer och andra spännande djur! Om inte annat så en fantastisk miljö. Sen mot Florida och var vi ska det vet vi inte ännu...
So long!

Världens bästa kväll!





Världens bästa kväll och troligtvis den bästa konserten i mitt liv :) Roky Erickson är bäst! Från att ha sett honom på Roskildefestivalen med kanske 30-40.000 personer i publiken till att få se honom på en pub med kanske 100 personer... jaa finns inte så mycket att säga... LOOOVE!

fredag 26 februari 2010

Större Bilder!

Nu har jag ändrat alla bilder så dom ligger i större format. Så ni som vill kan kolla in de äldre inläggen oxå så ser ni bilderna bättre. Det går även att klicka på dom för att få ännu större om ni nu vill det.

Tema: Aquarium of the Americas!




St Louise Kyrkgård!





Som ni såg på förra bilden så var vi på St. Louise kyrkogård igår förmiddag :) det är den äldsta kyrkogården i New Orleans, alla begravs ovan jord här på grund av att de ligger så långt under vattenytan. Kyrkogården var väldigt vacker men väldigt sliten. Vissa gravar är knappt något kvar av. Men man kan säga att kyrkogårdarna beskriver hela staden, det är väldigt slitet överallt, det ligger lyx hotell och fina byggnader lite överallt sen mitt i allt så ligger det skyskrapor/byggnader som är fallfärdiga.... Det är en konstig känsla för det är inte svårt att räkna ut att det finns en hel del uteliggare här och så finns det så många byggnader som bara förfaller... Men det är fattigt här det ser man hela tiden bevis på. Men otroligt vackert i mina ögon. Kyrkogårdarna kallas för "cities of the dead".
Resten av dagen strosade vi runt i staden och utefter flodbanken. På eftermiddagen fick vi för oss att gå på "Aquarium of the Americas", där fick man bland annat fick se vad det finns för djurliv i och runt om kring Mississippiriver. Vita alligatorer och en massa fina fiskar var lite av det man fick se. Jag har aldrig varit på ett sånt stort akvarium där man får gå i tunnlar genom bassängerna och se hajar och andra stora fiskar. Spännande! Lägger upp lite fler bilder sen.

Bevis!



Klicka på bilden för att få bevis på att vi är i New Orleans! Så fyndigt, hihi :)

torsdag 25 februari 2010

Tema: Söta detaljer i och runt stan.







I mina ögon söta detaljer i och runt stan.

Angeli on Decatur!




Idag blir det promenad upp till St. Louise Kyrkgård, solen skiner och vi är glada och pigga!
Igår kväll så gick vi ut på stan och strosade runt, P-J är en stor shoppare nu, haha Vi var på Urban Outfiters och shoppade loss, jeans, t.shirt och en plånbok hittade P-J och jag lyckades hitta en klänning på rea! Köpte även 2 lite dyrare snygga armband i en designbutik.
Kvällen avslutade vi på vårat "stammis" ställe, en restaurang/krog som vi hittade första kvällen och som vi nu vart på flera gånger, e så sjysst folk som jobbar där + att dom har ganska mycket vegetariskt och det är ju som vanligt inte helt lätt att hitta när man är på resande fot.... Man är en smula trött på den feta mat som serveras överallt här... 1 vecka orka vi, igår så sa vi bara att vad som men nu orkar vi inte äta ngt flott mer... Men det är svårt... man måste ju äta ngt... och som sagt det vergetariska finns de inte mycket av, joo Pizza finns men jag e rätt trött på det nu. Tur man går så mycket varje dag, jag hoppas verkligen det har en viss inverkan. Och då kan jag tillägga att vi har inte ätit speciellt mycket och har försökt undvika det flottigaste man hittar....
Men som sagt New Orleans är tydligen känt för sin mat, men ingen av oss tycker det är ngt speciellt mer än att allt är panerat och friterat.

onsdag 24 februari 2010

Sol och Garden District.



Det blev inget dåligt väder idag, solen kom fram och så var det fint igen :) Vi tog bilen och åkte ut på lite sightseeing, kollade bla. in Garden District som inte var så mycket att ha, såklart jätte tjusiga villor (palats) men det är det överallt, det är nog mest en turist grej om man ska åka på sån guidad tur, då får man väl reda på var kändisarna bor osv... men det är inte så intressant i min/vår värld. Nu har vi mellanlandat på Hotellet och dumpat av lite grejer, P-J hitta en snygg t-shirt på ett "malls" vi var inne en sväng på, jag hitta såklart inget, tråkigt för jag är lite shopping sugen...
Nu ska vi promenera ut på stan och kolla butiker och softa runt på lite pubar tänkte vi!
So Long!!

Grå Katter!



I dag är det lite osäkert väder så vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på... Funderar på att ta en shoppingdag.... Det har regnat inatt men verkar spricka upp och torka nu... Vi har precis förlängt hotellnätterna här så nu stannar vi till lördag istl, skulle ha checkat ut idag men det är för bra här så vi stannar lite längre :) Finns en del saker som vi vill se innan vi drar vidare! Om det inte börjar regna så tänkte vi även promenera upp till Garden District idag, ( en massa stora, fina, gamla hus) där det tydligen bland annat ska bo en del kändisar... Är vädret för kasst så blir det bilen och sightseeing, P-J är inte helt pigg på att gå runt i regn! Och det är väl inte jag heller...
Ett gäng lagom muntra gråa katter som bodde på den lilla gröna mattan, det var 2 till. Jag tycker ju såklart dom va fina endå :)

Present!



Till mina finaste twins ;) Ni skulle ÄLSKA denna stad, kräft och skaldjursbuffér överallt, hihi
Klicka på bilden så ni får en riktigt stor kräfta, hihi!

Plantagerna!











Det blev inte något kyrkogårdsbesök idag... När vi var på väg ut från hotellet så började vi prata lite med kvinnan i receptionen, frågade lite hur man skulle ta sig ut till plantagerna och så... Helt plötsligt så fick vi en toppen instruktion så det sluta med att vi hoppa in i bilen och åkte mot Batong Rouge. (vi hade tänkt åka iväg imorrn) Det finns en väg som heter Great river road längs med Mississippiriver, mellan New Orleans och Batong Rouge utefter den så ligger flera av dom gamla stora plantagerna, så vi begav oss ut på en biltur och kollade in dom. En del var väldigt vackra andra mest turistiga även om husen i sig var vackra men vissa var inhägnade och alla kostade pengar att gå in för att titta på gårdarna och i husen, vi gick in i Nottoway´s och det var inte värt pengarna. Nottoway´s var den största bomullsplantagen i södern. Såklart ett jätte vackert hus men alldeles för upprustat och "turistigt".
Vi gillade mest St, Josep Plantation, där finns det bevarade baracker där slavarna bodde och det var väldigt vacker i våra ögon, lite ruffigt och så men fortfarande en sockerplantage bruk. Och inte sönderrenoverat. Och visar det historiskt så som man vill se det. Värt ett besök tycker jag.
Bild
1. Nottoway´s plantation.
2. Träbarackerna på St. Joseph plantation.
3. St Josep Plantation. (Huvudbyggnad)
4. Oak Alley Plantation. (Kolla Ekallén, Huset är ca. 200 år gammalt och ekarna tros vara 100 år äldre än huset) Då kan man fundera på vad det har varit där förrut med tanke på att dom står i en allé...

tisdag 23 februari 2010

Kyrkogårdar!

Nu så blir det promenad och kyrkogårdsbesök!

Tema: Båtar på Mississippiriver!







Till dig pappa :)

Teman!

Tänkte jag skulle ha lite olika teman med jämna mellanrum... Så jag kan visa upp lite av alla foton :) Ni får såklart en daglig uppdatering om vad vi hittar på men för att kunna visa mer foton så gör jag olika teman, hoppas ni tycker det är intressant.

Lite utsikt från Hjulångaren.









Kolla vattennivån så inser ni varför det blev sån katastrof med "Katrina", Vissa områden i New Orleans ligger flera meter under vattenytan

Mississippiriver!




Det blev inte en båttur idag utan två.... i förmiddags tog vi gratis färjan över till andra sidan mississippiriver till Algiers point, det är den näst äldsta delen av New Orleans och det går en färja där för typ pendlare som är gratis för gående. Fick det tipset av killen i skivaffären häromdagen. Det var ett jätte mysigt, gulligt villaområde med massa fina små hus, vi tog en fika/lunch där på ett mysigt lokalt fik, promenerade runt och kollade på alla underbara hus!
När vi åkte tillbaka så blev vi sugna på att åka mer båt så vi köpte biljett till en sån typisk hjulångare som går på mississippiriver, dom man ser i filmerna :) hihi kanske lite turistigt men värt varenda krona, var ute och åkte på den i 2,5 timme, helt underbart + att man fick lite guidad tur utefter floden. det har varit toppenväder idag, varmt och somrigt.
1. Hjulångaren vi åkte med på eftermiddagen
2. Pendelfärjan över till Algiers Point
3. Caféet i Algiers Point




måndag 22 februari 2010

Mississippi River!


Idag tänker vi oss en liten båttur över Mississippi River och spana in andra sidan av staden! Blå himmel och och soligt.

söndag 21 februari 2010

Lite mer vackra ting!




Barberaren på Decatour street!

Igår strosa vi runt i French Quarters och kollade på alla fina hus och alla människor, folk finns det en massa av här, det är ju som sagt turister överallt... Men om man är som oss så gör man ju allt för och leta sig från turist propparna så när vi hade hittat fram till en skivaffär som vi hade hittat i en "alternativ" musik och nöjestidning så passade jag på att fråga ut den mycket nervösa men trevliga skivaffärsinnehavaren om var man ska gå ut om man vill slippa turisterna och vad man ska kolla på i stan... Det visade sig att han hade precis samma intresse som oss :) så nu vet vi hur vi ska ta oss till det vackra och roliga i stan!
1. "skully'z recordz" skivaffären med den mycket trevliga killen som tipsa oss om en massa.
2. Jag som aldrig tidigare i mitt liv har varit på Hard Rock Café, fick igår äta lunch där och dom hade faktiskt den godaste Veggiburgaren jag ätit.
3. Bourbon street (Den första delen av gatan är turist och porrgata) Vi gick mycket snabbt igenom den delen.
4. P-J var tvungen och klippa sig och trimma sitt skägg så vi leta upp en barberare.





Mysig dag!

1. En av alla mysiga balkonger i French Quarters
2. P-J utanför den älsta baren i Usa ( påstås det), god öl hade dom iaf.
3. Kul skylt på en butik på vår gata.